Canto muzică uşoară

  • Apolțan Raluca Edit
  • Bota Teodora
  • Kobori Andrea

Durata studiilor 3 ani.

Raluca Edit Apolțan

Raluca Edit Apolțan
Raluca Edit Apolțan

Pentru că se apropie înscrierile și admiterile la Scoala Populara de Arte Mures (vom reveni în timp util cu detalii) considerăm de folos să vă facem cunoștință cu profesorii care își desfășoară activitatea didactică în această instituție.

Continuăm seria prezentărilor cu doamna profesoară de canto muzică ușoară Raluca Edit Apolțan care a absolvit Liceul Pedagogic, profesând ulterior ca educatoare timp de 17 ani. Am considerat important să specificăm acest aspect deoarece în cazul dânsei, această ocupație i-a inoculat o continuă dorință de perfecționare, obținând gradele didactice, licențele în Psihologie și Arte, și masteratul în Educație Muzicală Contemporană – Universitatea de Arte Târgu Mureș – și este în căutarea unei teme de doctorat care să-i încununeze descoperirile și să-i deschidă noi perspective de cercetare.

La vârsta de 19 ani circumstanțele au condus-o spre Școala Populară de Arte Mureș unde a absolvit cursul de canto muzică ușoară la clasa prof. Lelia Mariana Albu iar mai târziu, cursul de actorie la clasa prof. Anca Florea, urmând să continue și în plan profesional colaborarea cu instituția. În 2023 împlinește 20 de ani de carieră la catedra de canto muzică ușoară, loc în care satisfacțiile profesionale abundă și aprecierile o motivează constant. Are două principii: „fii unic” și „menține starea de bine”. Încurajează originalitatea, solidaritatea, naturalețea, detaliul, disciplina, stima de sine, modestia. Combate stresul, superficialitatea, amânarea, competiția cu alții, compararea cu alții, criticile, invidia. Datorită experienței sale în lucrul cu copiii și tinerii, doamna Raluca Apolțan este singura profesoară de canto muzică ușoară din cadrul instituției, care la specialitatea menționată lucrează și cu grupuri de copii. Reușește să empatizeze cu toți cursanții, înțelegând în egală măsură atât perspectiva cursantului copil cât și a celui adult. La dezvoltarea sa vocală și artistică a contribuit semnificativ pasiunea pentru muzica folk, răspunzând la solicitări precum cenalcuri, vernisaje, lansări de carte, apariții radio, etc. A fost membră și solistă a coralei „Tropar” a Catedralei Mari Ortodoxe timp de 18 ani. Acum conduce grupul vocal al Stranei unei tinere Parohii Ortodoxe din municipiu.

Colaborează cu Colegiul Național Pedagogic „M. Eminescu” având funcția de profesor metodist și de educație muzicală pe filiera vocațională. 🎼🎤🌼

Bota Teodora

Pentru că se apropie înscrierile și admiterile la Scoala Populara de Arte Mures (vom reveni în timp util cu detalii) considerăm de folos să vă facem cunoștință cu profesorii care își desfășoară activitatea didactică în această instituție.

Continuăm seria prezentărilor cu doamna profesoară de canto muzică ușoară și pian Teodora Bota, absolventă a Liceului Vocațional de Artă din Târgu Mureș, la secția muzică, clasa doamnei profesoare Carmen Mihăescu, specialitatea pian clasic, a Universității de Arte din Târgu Mureș, Facultatea în limba română, specialitatea Pedagogie Muzicală și cu masterul în Educație muzicală contemporană în cadrul aceleași universități.

Doamna Teodora Bota se află în colectivul de profesori al Școlii Populare de Arte Mureș din anul 2014 ca profesoară de canto muzică ușoară iar din anul 2021 predă și câteva ore de pian. Primul contact cu această instituție l-a avut în calitate de cursantă, la clasa de canto muzică ușoară a doamnei Rodica Popa timp de 3 ani. Încă din acea perioadă a prins drag de Școala Populară de Arte Mureș, considerând că este un mediu deosebit pentru dezvoltare personală. Deține un album muzical alcătuit din piese proprii, intitulat „Chapter M” – Tess, a colaborat cu domnul Adrian Berinde (pentru îndrăgita piesă „Dacă o iubești” și albumul „Arcan”), Vizi Imre, Norbert Kovacs, Zeno Apostolache Kiss, Alex Man, Petru Popa, Flow.strings și alți muzicieni profesioniști, în prezent făcând parte din duo-ul Noi2 alături de soțul ei Daniel Bota (profesor de chitară). Împreună cântă la nenumărate evenimente, muzică pop, soul, jazz, în linii mari cover-uri, însă cu dorința de a crea din nou un album muzical propriu și relevant pentru proiectul muzical actual.

Kobori Andreea

Pentru că se apropie înscrierile și admiterile la Scoala Populara de Arte Mures (vom reveni în timp util cu detalii) considerăm de folos să vă facem cunoștință cu profesorii care își desfășoară activitatea didactică în această instituție.

Continuăm seria prezentărilor cu doamna profesoară de canto muzică ușoară cu predare în limba maghiară Kobori Andrea, absolventă a Universității de Arte din Târgu Mureş, Facultatea în limba maghiară, specialitatea Pedagogie muzicală, cu masterul în Educație muzicală contemporană, în cadrul aceleași universități. A fost beneficiarul bursei „Creative” a fundației „Commmunitas” în anul 2022 la categoria muzică.

A studiat bel canto la clasa doamnei Trozner Kincső timp de 4 ani în cadrul Liceului Vocațional de Artă din Târgu Mureș. A început activitatea didactică la 22 de ani ca profesor de muzică în gimnaziu și în prezent este artist liric în Corul Filarmonicii de Stat Târgu Mureş, partida sopran. Are o experiență de peste 10 ani în muzica uşoară, fiind solistă vocală la diferite evenimente, inclusiv private. A cântat în musical-ul „Cartea Junglei”, „Rockopera Magnificat”, în cadrul „Street Music” Festivalului. Doamna Kobori Andrea este profesoară de canto muzică ușoară cu predare în limba maghiară din anul 2021 în cadrul Școlii Populare de Arte Mureș și este caracterizată de colegii de breaslă ca fiind o fire caldă, sinceră, răbdătoare, calmă, empatică, senină și cu drag pentru tinerii cu care lucrează.