Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

      Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş în colaborare cu Primăria Municipiului Reghin şi Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” Reghin va organiza cea dea VII-a ediţie a Festivalului-concurs județean de interpretare a cântecului popular “Mureș, dorurile tale…”, manifestare culturală ce își propune să contribuie la  descoperirea și promovarea tinerilor interpreți amatori de muzică populară, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creațiilor folclorice autentice având ca scop punerea în valoare a cântecului popular autentic și a frumuseţii costumului popular din diferite zone etnografice ale judeţului Mureș.

     Concursul propriu-zis se va desfăşura în  data de 11 octombrie 2019, de la ora 1700,la Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” din Reghin sub forma unui spectacol cu publicul.

 Gala Laureaților va avea loc în data de 11 octombrie 2019, după recitalurile artiștilor ce vor urca pe scena festivalului.

      In fața unui juriu de specialitate, fiecare concurent  va interpreta două cântece:  unul fără acompaniament orchestral (o doină sau o baladă) şi unul cu acompaniament orchestral (cântec ritmat)  specific zonei pe care o reprezintă. În alegerea repertoriului se va ţine seama de autenticitatea pieselor folclorice, de valoarea artistică şi de diversitatea lor ritmică şi melodică. Un element important este prezentarea şi descrierea de către concurenţi a costumelor populare pe care le poartă.

      Acompaniamentul muzical va fi asigurat de Orchestra populară a Casei Municipale de Cultură „Eugen Nicoară” Reghin, dirijată de profesorul Ioan Conțiu.

      Pe scena festivalului vor urca interpreți ai muzicii populare care vor încânta publicul spectator iubitor de folclor.

UPDATE GALERIE FOTO


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată.