Concurs internațional de interpretare a cântecului popular „PETRE SĂBĂDEANU”, ediţia a VIII-a

Uniunea Mondială de Folclor I.G.F, Asociația Națională de Folclor din România, Fundația Culturală „Șoptereanu” în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, Primăria și Consiliul Comunei Sîntana de Mureș organizează Festivalul – Concurs internațional de interpretare a cântecului popular „PETRE SĂBĂDEANU”, ediţia a VIII-a, în perioada 7-8 octombrie 2023, la Palatul Culturii din Târgu Mureș, de la ora 17.00.

Manifestarea culturală își propune să contribuie la descoperirea și promovarea tinerilor interpreți amatori,

soliști de muzică populară din țară, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creațiilor folclorice

autentice având ca scop punerea în valoare a cântecului popular autentic și a frumuseţii costumului popular din diferite zone etnofolclorice de unde provin concurenții.

Prima zi a festivalului, 7 octombrie 2023 debutează de la ora 17.00, cu un program literar-muzical în Sala de Spectacole „Apollo” a Școlii Populare de Arte Târgu Mureș, susținut de Prof. dr. Dorel Cosma, președintele Uniunii Mondiale de Folclor și membru al Uniunii Scriitorilor din România, cu lansarea cărții

intitulată „Pagini prăfuite”, iar invitații speciali din țară și străinătate vor oferi publicului buchete muzicale.

Concursul propriu-zis se va desfăşura în data 8 octombrie 2023 de la ora 17.00, la Palatul Culturii din Târgu Mureș sub forma unui spectacol cu publicul. În concurs fiecare concurent va interpreta un cântec (doină, baladă, cântec doinit) fără acompaniament orchestral și un cântec ritmat cu acompaniament orchestral. Notarea fiecărui concurent se va efectua de către juriul festivalului, format din specialiști în domeniu.

Gala Laureaților și Festivitatea de premiere vor avea loc în data de 8 octombrie 2023, după recitalurile susținute de artiști ai muzicii populare din țară dar și din străinătate, care vor încânta și surâde publicul spectator iubitor de folclor.

Acompaniamentul muzical pentru concurs şi recitaluri va fi susţinut de către Orchestra Ansamblului Profesionist Rapsodia Călimanilor din Toplița, dirijată de Bodor Loránt.

Prezentatorul festivalului: Raluca Focșan Bogătean

Director festival: Nelu Șopterean

Concurs internațional de interpretare a cântecului popular „PETRE SĂBĂDEANU”, ediţia a VIII-a
Categorii: Concursuri

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *