Iconografie tradițională

Informații generale

Cursul de artă sacră-pictură iconografică, se adresează tuturor persoanelor care au aplecare asupra actului sacramental, copiilor și adulților care doresc să învețe tainele picturii pe lemn și pe sticlă

Curs de iconografie tradițională

Calin Bogatean profesor pictură și iconografie

Curs de Iconografie Tradițională

Icoane pictate pe lemn – Icoane pictate pe sticlă

Profesor Călin Bogătean

Durata cursului

3 Ani

Vârsta cursanți

14-75 ani

Preț curs

800 lei/ an

Anul I – Icoana pe sticlă – materiale & tehnici de lucru ( tempera cu ou, Ulei , Acril ), desen cromatologie , Simbolistică și Interpretare icoană pictată pe sticlă.

Anul II icoana pe lemn

  • Semestrul I – materiale & tehnici de lucru, studiu desen , studiu cromatic ( Elemente anatomice , vestimentație, decoruri – separate din icoană)
  • Semestrul II – materiale & tehnici de lucru, studiu desen , studiu cromatic ( Icoana pe lemn format A4, A3 )

Anul III – icoana pe lemn – studiu cromatic , Compoziția

După terminarea celor trei ani de studiu persoana poate opta pentru prelungirea studiului ca și Speecializare An 4 cu posibilitatea de perfecționarea atât cât dorește cursantul

https://www.facebook.com/scoaladeiconografie/

Curs de Iconografie Tradițională – Profesor Călin Bogătean

Calin Bogatean profesor pictură și iconografie

Pentru că se apropie înscrierile și admiterile la Scoala Populara de Arte Mures ( vom reveni în timp util cu detalii) considerăm de folos să vă facem cunoștință cu profesorii care își desfășoară activitatea didactică în această instituție. Continuăm seria prezentărilor cu domnul Călin Bogătean, profesor de Arte vizuale la Clasa de Pictură și Iconografie tradițională cu predare în limba română. Domnul Călin Bogătean face parte din colectivul de profesori al Școlii Populare de Arte din anul 2014, an în care a înființat prima clasă cu predare exclusivă de iconografie tradițională și artă sacră din țară. Este Absolvent al Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu” din Târgu Mureș, la specialitatea sculptură și al Universității de Arte și Design din Cluj-Napoca, Departamentul de arte vizuale, specializarea Pictură, avându-i ca profesori coordonatori pe domnii Aurel Mureșan și David Oltean. Arta portretului și tehnicile de realizare au fost desăvârșite de prof. Bonea Laurian, tehnici care au pus ulterior bazele activității sale de artist plastic. Deține un palmares artistic bogat – personal dar și în calitate de profesor. Este un excelent coordonator și prieten al artei și al artiștilor mureșeni prin prisma proiectelor pe care le implementează. Cursanții, respectiv absolvenții Cursului de Artă Iconografică și Pictură din cadrul Școlii Populare de Arte Mureș au urmat ulterior Universități de Artă, au devenit pictori bisericești sau au desfășurat activități didactice în cadrul instituțiilor de învățământ organizând tabere sau ateliere unde ceea ce au primit in cadrul cursului au dăruit mai departe la rândul lor altor generații de iubitori ai artelor frumoase.

Cursurile de artă iconografică și de pictură se desfășoară separat, ca specialități de sine stătătoare, atât prin cursuri teoretice cât și prin lecții practice aplicative. Cursurile sunt destinate tuturor persoanelor cu abilități și sensibilități artistice precum și celor cu preocupări spirituale. Cursurile presupun dobândirea cunoștințelor generale, teoretice cât și practice, aplicative de desen și culoare. ?