Sculptură

Profesor de Specialitate la clasa de sculptură

Informații generale

Cursul de desen și sculptură se adresează copiilor și adulților care doresc să își cultive imaginația creativă, să intre în tainele modelajului al formelor sau să își dezvolte abilitățile și sensibilitățile artistice.

Profesor de Specialitate la clasa de sculptură

Profesori de pictura , desen , grafică  sculptură și iconografie tradițională

Gheorghe Pop

Profesor de pictură și sculptură

https://www.facebook.com/pop.gigi.9

Solicită informații profesorului de pictură și sculptură Gheorghe Pop!

Pentru că se apropie înscrierile și admiterile la Scoala Populara de Arte Mures (vom reveni în timp util cu detalii) considerăm de folos să vă facem cunoștință cu profesorii care își desfășoară activitatea didactică în această instituție. Continuăm seria prezentărilor cu domnul Gheorghe Pop, profesor la catedra de Arte Plastice din anul 2017. Pe lângă activitatea didactică desfășurată în cadrul Școlii Populare de Arte Mureș, sculptorul are de asemenea o intensă activitate în atelierul său din Târgu Mureș, unde realizează lucrări artistice și de restaurare în materiale diverse precum bronz, piatră, metal, destinate atât unor beneficiari, cât și participării la diverse expoziții, saloane, naționale sau internaționale. Domnul Gheorghe Pop este absolvent al Universității de Arte și Design din Cluj-Napoca, obținând disertația cu nota 10 în vara anului 2013. A studiat pictura cu domnii profesori Andor Komuves și Ioan Mureșan iar sculptura cu domnii profesori Radu Morar, Septimiu Jugrestan și Florin Maxa. A obținut bursă Erasmus și a petrecut un an de studiu la Academia di Belle Arte e di Restauro din Palermo, Italia, unde a studiat și a lucrat intens în restaurare în pictură cât și lemn policrom, gravură. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Mureș și a fondat alături de colegii Dorel Cosma, Radu Florea și Călin Pop grupul artistic „Carpart”, cu care desfășoară o intensă activitate artistică, expoziții, simpozioane naționale și internaționale, și participă la expozițiile și saloanele anuale de sculptură. Domnul Gheorghe Pop este un profesor extrem de îndrăgit și apreciat în cadrul Școlii Populare de Arte, fiind un artist plastic de o valoare incontestabilă și un om generos. Elevii săi și cursanții școlii obțin locuri de frunte și sunt premiați în cadrul multor concursuri de arte plastice.

Despre activitata sa în calitate de sculptor, vom înșira doar câteva dintre realizări: în anul 2017 participă la Tabăra de sculptură de la Oarba de Mureș, ediția jubiliară, unde realizează lucrarea în piatră denumită „Sacrificiu”. Cu ocazia sărbătoririi Centenarului Național, concepe, coordonează și realizează alături de colegii Vasile Mureșan și Mihai Frunză grupul statuar format din șase busturi în bronz „Mari Personalități”, ridicat în fața primăriei localității Râciu din Județul Mureș. Realizează bustul în bronz al cărturarului Alexandru Papiu Ilarian, situat în fața Bisericii Greco-catolice din Râciu. Realizează bustul în bronz al personalității reghinene Bogdan Florea, ridicat în centrul comunei Fărăgău. În anul 2018 câștigă cu proiectul său artistic o finanțare de la Ministerul Culturii, Cultelor și Identității Naționale și realizează Monumentul Eroilor din localitatea Fânațe-Band, lucrare realizată în două blocuri de piatră de Vistea, de câte patru tone fiecare, lucrare care este ridicată și dezvelită în vara anului 2019.

Tot în acest an, după o intensă documentare, realizează împreună cu colegul său Mihai Frunză basoreliefurile turnate în bronz care flanchează bustul lui Alexandru Papiu Ilarian, situat în fața colegiului cu același nume din Târgu Mureș. Cu ajutorul Primăriei Râciu, concepe și realizează Monumentul Gheorghe Șincai, care s-a ridicat în Localitatea Svinica din Slovacia, lucrare realizată din granit și bronz. ??